Informacja

PIZZA

Każda pizza zawiera:

Ciasto: mąka pszenna typ 00, woda, olej, sól, cukier, drożdże

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna

Sos pomidorowy: pomidory pela (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier.
Skład ten odpowiada podstawowej pizzy Napoli.             
Pozostałe składniki zostały wyszczególnione przy konkretnych pozycjach. Jeśli pizza zawiera inny sos niż pomidorowy, zostało to wskazane w poniższym wykazie.

FOGGIA
Pieczarki

MILANO

Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250

ROMA

Szynka co o: mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, naturalne aromaty, dekstroza, karagen, askrobinian sodu, azotyn sodu  
Pieczarki

CATANIA

Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120,

ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250 Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy

APRILIA

Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia,
kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev
Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy

BORMIO

Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej),  sól

Szarpana wieprzowina: łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sos BBQ (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: sorbinian potasu), sos sojowy ciemny (woda, soja 34 %, sól, mąka pszenna, cukier), sól, pieprz czarny, imbir Czarny pieprz

UDINE

Sos BBQ: woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca (sorbinian potasu)

TORINO

Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu Cebula

EMPOLI

Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma

Kukurydza
Cebula

BRESCIA

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev

Ser feta: mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości E 575, podpuszczka mikrobiologiczna

MODENA

Pomidor

Kukurydza

Oliwki

Brokuł

IMOLA

Sos borowikowy: borowiki mrożone, śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury

bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy
Szczypiorek

BOLOGNA

Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała

Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy         
Cebula

STELVIO

Sos śmietanowy: śmietana 30% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), sól

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev

Kabanos: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, cukier, białko wieprzowe, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

GENOVA

Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120, ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kabanos: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, cukier, białko wieprzowe, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu Cebula

PARMA

Salami pepperoni: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, cukier, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromat, hemoglobina wieprzowa, dekstroza, glukoza, barwnik E120,

ekstrakty przypraw, kultury bakterii fermentacyjnych, substancja konserwująca E250

Szynka parmeńska: szynka wieprzowa, sól, substancja konserwująca: azotan potasu Ser grana padano: mleko, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym              
Rukola

COMO

Ser grana padano: mleko, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym

Ser gorgonzola: mleko, sól, podpuszczka

Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

MAKARONY

KURCZAK-BROKUŁ

Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Brokuł

Czosnek

Oliwa ev

Sól

Czarny pieprz

Natka pietruszki


KURCZAK-SZPINAK
Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma

Szpinak w śmietanie: szpinak mrożony liście, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser gorgonzola (mleko, sól, podpuszczka), czosnek, oliwa ev

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella

(mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Czosnek

Sól

Czarny pieprz    
Szczypior

SZYNKA-PIECZARKI

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella

(mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Szynka co o: mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, naturalne aromaty, dekstroza, karagen, askrobinian sodu, azotyn sodu

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Czosnek

Sól

Czarny pieprz

Natka pietruszki

CARBONARA

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Cebula

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Czarny pieprz

Sól

Natka pietruszki

BOLOŃSKI

Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała

Sos pomidorowy: pomidory pela (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Czarny pieprz

Sól

Natka pietruszki

MEKSYKAŃSKI

Mięso mielone w sosie bolońskim: mięso mielone wieprzowo-wołowe (70/30), sos pomidorowy (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), marchew, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, cebula biała

Sos pomidorowy: pomidory pela (pomidory bez skórki, sok pomidorowy), sól, oliwa ev, cukier Kukurydza

Papryka jalapeno: papryka jalapeno, olej, ocet, sól, olej rzepakowy

Czerwona fasola

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Szczypiorek

Czarny pieprz

Papryka wędzona

BOROWIKOWY

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Cebula

Borowiki mrożone

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Natka pietruszki

Czarny pieprz    
Sól

CUKINIA-BOCZNIAK-DYNIA

Śmietana 18%: śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej

Cukinia

Boczniaki

Dynia konserwowa

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna
Szczypiorek

Czarny pieprz

Sól

KEBAB / GYROS / TORTILLA

ZESTAW KEBAB
Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450) Frytki: ziemniaki, olej słonecznikowy 6%, sól

Sałata lodowa

Pomidor

Cebula biała Ogórek

ZESTAW GYROS

Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma

Frytki: ziemniaki, olej słonecznikowy 6%, sól

Sałata lodowa

Pomidor

Cebula biała      
Ogórek

TORTILLA KLASYCZNA

Gyros/kurczak: mięso z nogi kurczęcej, sól, zioła, dekstroza, aromaty, ekstrakt przypraw (zawierają seler), skrobia ryżowa, tkanka łączna kurczęca, glukoza, stabilizatory, trifosforany, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku eucheuma

Sałata lodowa

Pomidor

Cebula

Ogórek

Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

TORTILLA WOŁOWA

Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450) Sałata lodowa

Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

Sos ostry: koncentrat pomidorowy, woda, papryka, cukier, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól), ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

TORTILLA BEEF CHEDDAR

Kebab: mięso wołowe, sól, przyprawy i zioła, mąka pszenna, sól, ekstrakt przypraw, seler, czosnek, gorczyca, białko sojowe, białko jaja w proszku, naturalny aromat, cukier, ekstrakt drożdży, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, dekstroza, regulator kwasowości: E331, E262, stabilizator: (E450) Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Cebula

Ogórek

Sałata lodowa

Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

 

TORTILLA PORK CHEDDAR

Szarpana wieprzowina: łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sos BBQ (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: sorbinian potasu), sos sojowy ciemny (woda, soja 34 %, sól, mąka pszenna, cukier), sól, pieprz czarny, imbir

Boczek: boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe kolagenowe, dekstroza, regulatory kwasowości: dwuoctan sodu, cytrynian sodu, węglany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu

Cebula

Ogórek

Sałata lodowa

Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

 

TORTILLA SEROWA

Ser gorgonzola: mleko, sól, podpuszczka

Ser camembert: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Geotrichumcandidum

Ser mozzarella: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna Suszone pomidory: pomidory suszone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej rzepakowy

Sałata lodowa

Sos czosnkowy: jogurt grecki (śmietanka z mleka, pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (olej rzepakowy, ocet, gorczyca, sól cukier, przyprawy, kwas cytrynowy); czosnek, oliwa ev, sól

POZOSTAŁE

SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA

Skrzydełka z kurczaka, woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, przyprawy, olej rzepakowy

ŻEBERKA BBQ

Żeberka wieprzowe, sos BBQ (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet winny biały, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, przecier śliwkowy (1,6%), przyprawy, barwnik (karmel), sól, regulator kwasowości (kwas mlekowy), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca (sorbinian potasu)), cebula, czosnek granulowany, papryka wędzona, sól, pieprz

Sałatka: sałata masłowa, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej), pomidory, sól, pieprz

FRYTKI

Ziemniaki, olej słonecznikowy, sól

PIECZONE ZIEMNIACZKI

Ziemniaki, olej słonecznikowy, sól


FALAFEL
Warzywa 66% (cieciorka 27,5%, kalafior 25,5%, cebula 13%), kasza bulgur gotowana (woda, pszenica) 11%, orkisz gotowany (woda, pszenica orkiszowa) 9,2%, olej słonecznikowy 8%, kolendra, natka pietruszki, mąka lniana, sól, emulgator: metyloceluloza, kumin, czosnek suszony, kolendra w ziarnach, papryka